Uitgebreide informatie over maatwerk

Altijd al je eigen kimono helemaal tot in de puntjes willen ontwerpen? Misschien een mooie hakama erbij met stoere stiksel accenten? En meteen maar een geborduurde haori erbij? Dan zit je bij YōWasai helemaal goed, want hier komen al je wafuku dromen uit. Als jij het kunt bedenken en ik aan de stof kan komen, dan is alles mogelijk!

 

Het begint met een babbeltje

We beginnen met een gesprek om te kijken wat je wensen zijn. Misschien weet je al heel precies wat je wilt, misschien ben je alleen nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Ons babbeltje is natuurlijk geheel vrijblijvend en altijd gratis. Vraag je gesprek aan door te mailen naar info@yowasai.com of vul gemakkelijk het aanvraag formulier in onderaan de pagina.

Na ons gesprek weet je ongeveer wat de kosten worden en hoe lang het gaat duren totdat alles af is. De uiteindelijke offerte volgt pas als we alle details hebben vastgelegd.

 

Tot in de puntjes

“Ja maar, Laura, “alle details” zijn toch nooit ALLE details, of wel?” Nou… Zolang het maar op wafuku blijft lijken, dan kan ik het voor je maken. Is iets (op dit moment) toch niet mogelijk, dan vertel ik het je natuurlijk meteen en help ik je het model aan te passen tot een ontwerp dat gemaakt kan worden hier bij YōWasai.
Een paar voorbeelden van dingen die je kunt doen:
  • Een andere of geen curve in de mouwen of mouwen met een andere vorm
  • Een aangepaste lengte in lijfje of mouwen - bijvoorbeeld een kimono op kniehoogte met mouwen van 90 cm
  • Kledingstukken van meer dan één type stof
  • Formele typen wafuku met 1, 3 of 5 kamon
  • Borduurmotieven toevoegen of zelfs laten maken - ook van je eigen schetsen

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos en alleen begrensd door je eigen creativiteit!

 

Dan gaan we shoppen

Dit kan op verschillende manieren:
  • Je kunt zelf op zoek gaan naar stofjes met een lijstje geschikte typen in de hand.
  • Als je zelf nog stof hebt liggen, dan kun je die naar mij brengen/sturen. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een oude set beddengoed gebruikt voor één van mijn eigen kimono - kleurrijk, zacht én gerecycled! En gratis ;)
  • Je kunt mij inzetten als je personal shopper; jij geeft je wensen/visie door en ik ga opties voor je verzamelen waar je vervolgens uit kunt kiezen.

De wereld ligt aan je voeten en er is zoveel mogelijk - veel meer dan wat ik op elk gegeven moment in de webwinkel heb staan!

 

Eerst een aanbetaling

Oké - het ontwerp is gemaakt, de stof is uitgekozen en de offerte is opgesteld. En nu? Als je akkoord gaat met de offerte en onze afspraken, ga je nu een aanbetaling doen om de bestelling waarheid te maken. Deze aanbetaling bedraagt 50% van het eindtotaal en kan niet worden geannuleerd of teruggestort. Kleermakers vragen altijd om een aanbetaling voor maatwerk omdat we de meeste materialen speciaal voor jou zullen bestellen. Na ontvangst van het correcte bedrag ga ik meteen aan het werk om jouw droom uit te laten komen.

 

Dan naaien, naaien, naaien! O, en eventjes wachten…

Wanneer de aanbetaling is gedaan en de stofjes zijn aangekomen ga ik voor jou aan de slag. Schetsen worden tekeningen, tekeningen worden patronen en uiteindelijk kledingstukken: jouw unieke wafuku naar jouw visie en design - met een beetje hulp van mij en mijn naaimachines.
Als je het leuk vindt, krijg je tussendoor af en toe foto’s toegestuurd van je droom in wording. Zo weet je hoe je haori er voor staat en hoe lang het nog gaat duren voordat je hem uit mag pakken en aan mag trekken.

 

Het werk accepteren en verzending

Wanneer alles af is, krijg je een uitnodiging om langs mijn atelier te komen om je nieuwe outfit te bewonderen en te passen. Kun of wil je niet langskomen? Dan krijg je gedetailleerde foto’s van je bestelde kleding opgestuurd. Op dat moment mag je mijn werk aannemen of, als je (nog) niet tevreden bent, afwijzen. In dat geval doe ik mijn best de nodige aanpassingen door te voeren zodat jij 100% tevreden bent, hoewel je ook altijd mag weigeren. De eerder gedane aanbetaling krijg je in dat geval echter niet terug en de bestelde producten blijven dan eigendom van YōWasai.
Ben je tevreden en accepteer je de opdracht? Dan betaal je nu de resterende kosten. Zodra dat geld binnen is, mag je je bestelling meenemen of gaat hij op de post volgens de normale leveringsprocedure.

 

Retourneren maatwerk

Houd er rekening mee dat maatwerk uitgezonderd is van het herroepingsrecht en de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen dus niet van toepassing is op deze producten.

Maatwerk bestellen volgens zelfgenomen maten geschiedt op eigen risico. Als de maten incorrect worden doorgegeven is YōWasai niet aansprakelijk voor teleurstelling of terugbetaling van reeds door jou gemaakte kosten. Lees vóór het plaatsen van een bestelling de algemene voorwaarden, aanvullende voorwaarden maatwerk en het garantiebeleid.