Over YōWasai

Ontmoet de kleermaakster

Hallo, ik ben Laura! Ik ben met deze eenmanszaak begonnen om kimono in alle maten en stijlen te maken voor iedereen die van wafuku houdt - dat wil zeggen traditioneel Japanse kleding.

Ik hoop dat jullie YōWasai net zo leuk gaan vinden als ik en lang plezier mogen beleven van onze creaties.

Jazeker: de onze. Want jij kunt je eigen ontwerpen maken, met of zonder mijn hulp. Ik doe vervolgens al het zware (ik bedoel leuke!) naaiwerk en jij mag je nieuwe juweeltje aan en lekker genieten!


De naam YōWasai

De naam van mijn bedrijfje is een samenvoeging van twee Japanse termen: wasai en yōsai. Dat betekent respectievelijk "het maken van (traditioneel) Japanse kleding" en "het maken van niet-Japanse (= westerse) kleding". Door de termen te mengen laat ik eigenlijk in de naam meteen al zien wat ik doe: ik maak Japanse kleding op een Westerse manier - op mijn manier. En nu ook op jouw manier :)

Leuk weetje: Wa is een oud woord voor "Japan" en daar komt ook het woord wafuku vandaan: het betekent eigenlijk gewoon "Japanse kleding", al wordt daar tegenwoordig specifiek de traditionele variant mee bedoeld. Kimono, yukata, haori en hakama: het zijn allemaal wafuku.