Ruilen en retourneren

Klik hier om het ruil/retour formulier te downloaden

Ruilen

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen via e-mail. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product. Mocht u een gebrek constateren aan uw zending en valt dit binnen de garantie? Dan zal YōWasai kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Je kunt producten alleen ruilen tegen een product van dezelfde soort (kimono, haori, kitsuke kit, etc.) De waarde mag alleen gelijk of lager zijn. Je kunt een product bijvoorbeeld ruilen voor eentje in een andere maat of kleur. Het meld-,verzend- en terugbetaalproces is verder gelijk aan dat van een retour (zie hieronder). Als je nieuwe product een lagere waarde heeft dan het originele, dan krijg je alleen het verschil uitbetaald. Als de waarde gelijk is, krijg je geen geld terug.

Tip: Omdat YōWasai vooral unieke producten aanbiedt, is ruilen niet altijd een zekere optie. Van unieke producten volgt namelijk zelden nieuwe voorraad en er is vaak maar één maat beschikbaar. Wil je er zeker van zijn dat je je nieuwe product kunt bemachtigen, dan loont het om gewoon een nieuwe bestelling te plaatsen en de oude retour te sturen - nooit meer onzekerheid over de beschikbaarheid van je gewenste artikel voordat je ruilaanmelding ontvangen is!

Maatwerk en DIY Design zijn uitgesloten van ruil.

Bedenktijd en retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden waarom u de bestelling toch niet zou willen houden. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd*. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. (Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw gekozen vervoerder.) Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – voor zover redelijkerwijs mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van dit recht dient u contact met mij op te nemen via info@yowasai.com . Ik zal vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Dit gebeurt zoveel mogelijk via de oorspronkelijke betaalwijze. Kan dit echter niet, dan wordt het bedrag overgemaakt naar uw IBAN (rekeningnummer).

*Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kan YōWasai deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen conform de algemene voorwaarden. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is. U mag de originele verzenddoos gerust hergebruiken. Plak in dat geval oude adressen en labels goed af zodat ze niet langer zichtbaar zijn.

In aanmerking voor retour komen alleen Webwinkel artikelen; die onbeschadigd, ongewijzigd en compleet zijn; voor zover redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking.

Maatwerk artikelen en DIY Design artikelen zijn wettelijk uitgesloten van retour daar het maatwerk betreft.

Retourneren maatwerk

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op maatwerk. De wettelijke bedenktermijn van 14 dagen is dan ook niet van toepassing. Uw aankoop is na succesvolle betaling een feit.

Bij elk artikel dat verkocht wordt als maatwerk, staat expliciet aangegeven dat het maatwerk betreft en dat de bedenktermijn om deze reden vervalt.