Zelf maatnemen

Wanneer je bij YōWasai een kimono of een ander kledingstuk wilt bestellen, zul je vaak zelf je gewenste maat moeten doorgeven. In Europa zijn we gewend om met één enkel getal te werken: maat EU 38 of UK 16 bijvoorbeeld. Binnen de kimono wereld werkt het echter net even anders en zul je maten tegenkomen die je nooit eerder gezien hebt. Maar wees gerust! Op de bijbehorende pagina's staan ze allemaal precies uitgelegd.


Nieuw versus vintage

Nu is het zo dat items binnen een kimono ensemble beter op elkaars afmetingen kunnen worden gebaseerd dan de maten van de uiteindelijke drager. Een te grote juban steekt onder je kimono uit en een te kleine haori valt op - en niet op een goede manier!

Om deze reden zijn er twee maatsystemen in zwang bij YōWasai en kun je zelf kiezen wat voor jouw situatie het handigst is.

 • Lichaamsmaten

  Wanneer je je lichaamsmaten gebruikt, krijg je een kledingstuk op maat volgens de vaste formules van YōWasai. Dit betekent dat items binnen een ensemble nog steeds op elkaar afgestemd worden, maar óók op jouw maat.

  ~~~

  Kies deze optie voor:

  ~ Nieuwe ensembles

  ~ Formele kleding

  ~ Wanneer je eerder bij YōWasai besteld hebt en nieuwe items bij die bestaande stukken zoekt*

  Lichaamsmaten nemen 
 • Kledingmaten

  Wanneer je de maten van een bestaand kledingstuk invult, dan geef je mij effectief de uitkomsten van de formules die ik gebruik om de correcte proporties voor jou te berekenen. Zo weet je precies wat je krijgt.

  ~~~

  Kies deze optie voor:

  ~ Nieuwe items bij vintage stukken

  ~ Eigen voorkeurs-afmetingen

  ~ Wanneer je eerder bij YōWasai besteld hebt, maar je toen opgegeven maten niet meer weet*

  Kledingmaten meten 

*Ben je vergeten welke maten je eerder ingevult hebt, dan mag je ook altijd even contact zoeken. Als je bestelling nog in het archief staat, kan ik het namelijk voor je opzoeken ;)