FAQ Maatwerk

Hoe bestel ik een Maatwerk product?

Alles begint met een gesprek met mij - jouw persoonlijke kleermaker. Dit kan face to face, via Discord, telefoon, WhatsApp of e-mailverkeer. (De eerste twee opties hebben in principe de voorkeur omdat het contact veel directer verloopt, maar de keuze is absoluut aan jou.)

Tijdens en/of na dat gesprek worden alle wensen en details duidelijk, krijg je een idee van de totale levertijd en kosten en weet je wat je wanneer moet betalen.

Voor de snelle informatie verwijs ik je naar de pagina voor maatwerk bestellen - daar staat alle noodzakelijke informatie compact bij elkaar.

Wil je liever van tevoren het fijne van alles weten, dan raad ik de uitgebreide informatie pagina aan. Via beide pagina's is een gesprek aan te vragen via het bijbehorende contactformulier, hoewel je ook gewoon een berichtje mag sturen.


Hoe moet ik mijn maten nemen?

Je kunt thuis je eigen lichaamsmaten nemen als je iemand hebt om je te helpen. Welke maten je precies nodig hebt, staat bij elk DIY Model vermeld. Wil je weten hoe je de gevraagde maten precies kunt nemen, kijk dan op de pagina Zelf Maatnemen.

Het is ook mogelijk om de maten van een bestaand kledingstuk te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld al een perfect passende kimono, meet die dan op volgens de instructies op de pagina over kledingmaten meten. Zo weet je zeker dat alles straks perfect zit!


Kan ik Maatwerk producten ook ruilen/retourneren?

Op dit moment is dat helaas niet mogelijk. Op maatwerk is het wettelijk herroepingsrecht niet van toepassing.

Het is alleen mogelijk maatwerk producten te ruilen of retourneren als je echt het verkeerde product hebt ontvangen of je een defect constateert bij levering. In dat geval valt dit onder de garantie. Meer informatie daarover kun je vinden onder de garantie en klachten pagina.


Wat is het verschil met DIY Design? - Wat kan ik allemaal aanpassen?

Het verschil met DIY Design zit hem in een aantal punten:

  • Maatwerk is zo persoonlijk als het maar worden kan: je hebt nauw contact met de kleermaker (mij) tijdens het hele proces van ontwerp tot aflevering. Jij hebt alle touwtjes in handen, maar krijgt tegelijkertijd alle hulp en tips die je nodig hebt. Het is echt in samenwerkingsverband met als eindresultaat een uniek ontwerp.
  • Elke stof die ik maar kan bestellen is in principe beschikbaar om in je ontwerp te verwerken - je bent niet gebonden aan voorraden uit de DIY Design shop.
  • Je kunt alle details die je maar kunt bedenken aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan mouwen van een aparte lengte, het gebruiken van meerdere stoffen binnen één ontwerp en bepaalde vormen wat veranderen. Bij DIY Design kun je alleen kiezen uit een klein aantal vastgelegde opties.
  • Ook kun je borduurontwerpen laten toevoegen. Dit kan een bestaand patroon zijn dat ik op een website kan kopen (zoals Urban Threads of Embroidery Library), maar ik kan op aanvraag ook ontwerpen voor je digitaliseren. Zo kun je een eigen tekening laten omzetten in een borduurpatroon dat dan weer op je haori kan worden gezet bijvoorbeeld! Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.
  • Voor maatwerk is een gesprek vooraf noodzakelijk. Ook is een aanbetaling van 50% van het uiteindelijke totaalbedrag verplicht. De rest betaal je pas na acceptatie van geleverd werk. Bij DIY Design ben je volledig zelf verantwoordelijk voor opgegeven details en dient het complete orderbedrag aan de (digitale) kassa voldaan te worden voordat ik begin met naaien.